Bij Kaali op het Estse eiland Saarema liggen de negen kraters die veroorzaakt zijn door meteorieten. De grootste krater van 110 meter doorsnede heeft een meer gevormd (Kaali järv) en deze is waarschijnlijk gevormd door een brokstuk van ongeveer 3 meter.
De meteoriet is waarschijnlijk in de lucht uiteengevallen in negen grotere stukken die de negen krater hebben veroorzaakt die vlakbij elkaar liggen. Het bos tot op zes kilometer afstand is door de inslag verbrand. De snelheid van de meteoriet is geschat op 10 tot 20 kilometer per seconde.
De ouderdom van de kraters zijn de onderzoekers het nog niet over eens. De resultaten van onderzoek variëren tussen 400 en 1385 voor Chr. De meteoriet is van het type groffe octahedriet, een soort ijzermeteoriet.
Geologisch gezien zijn dit soort inslagkraters niet zeldzaam, maar zelden blijven ze in de loop van de geologische tijd bewaard. Deze krater is natuurlijk relatief erg jong, maar geeft wel de grote kracht aan van inslagen op Aarde. Grote inslagen kunnen behoorlijke gevolgen hebben voor het leven. Een grote inslag aan het einde van het Krijt tijdperk heeft hoogstwaarschijnlijk het uitsterven van o.a. de dinosauriërs veroorzaakt.